Gökhan Baştürk

Bilgisayar Yüksek Mühendisi

WordPress Sitenizde Tema Değiştirirken Yönetici Panelinizde Sorun Oluşursa Çözümü

Genellikle wordpress temaları bir kez bulunduğunda nadiren değiştirilir. Fakat ilk bulma ve kurulumları deneme aşamasında yönetici panelinize bile ulaşamayacağınız sıkıntılar çıkabiliyor. Bunun en önemli nedeni de veritabanınızda bir kısım işlemin başladığı için bilgilerinin değişmiş olmasıdır. Bu nedenle de veritabanınız ile site yönetiminiz arasında uyuşmazlıklar olabilir.

Sitenizdeki yönetici panelinize ulaşamadığınız uyarı yazısı

Üstteki gibi bir hata nedeniyle wordpress yönetici panelinize erişemediğinizde çok basit bir adım ile yönetici paneline erişebilirsiniz. Genellikle bu adımı tüm sorunlarınızda da deneyimleyebilirsiniz. Bizim örneğimizde tema yüklerken alınan hatadan sonra yönetici paneline ulaşamıyorsak FTP ile site dosyalarınıza gidin ve anadizinde wp-content klasörü altındaki themes klasörünün ismini değiştirin. Örnek olarak aşağıdaki gibi sonuna 1 sayısı koyabilirsiniz.

Sonrasında yönetici panelinize ulaşabileceksiniz. FTP’nizde yeni bir themes klasörü oluşturduğunuzda wordpress yönetici ekranınızdaki Temalar menüsünde kuramadığınız ve hata aldığınız temanın ismini göreceksiniz. Bu adımda artık yeni klasörde tema olmadığı için wordpress tema bul kısmında basit bir tema bulup kurup etkinleştirerek siteyi stabil hale getirebilirsiniz.

Yüklemek istediğiniz temanın hata vermesinin nedeni PHP sürümüz veya SQL sürümünüz olabilir. Bu nedenle hosting firmanızdan aldığınız CPANEL bilginiz ile bu sürümleri yüksek tutmaya özen gösterin. Muhtemelen birçok temayı bu şekilde artık kullanabiliyor olacaksınızdır.